backup nemen PLC

De Highend Controller van Siemens.

Moderator: GJ_

Plaats reactie
Triple 7
Berichten: 4
Lid geworden op: 26-02-2010 18:23:09

backup nemen PLC

Bericht door Triple 7 » 12-03-2010 12:05:40

Bij het nemen van een DB backup verkrijgen we de waardes die we er in overgedragen hebben en niet de actuele waardes (bv productie tellers, afstanden die veranderd zijn via een scherm).

Bestaat er een mogelijkheid om dit toch te kunnen doen zodat we achteraf niet alles terug manueel moeten invoeren in de DB om zo tot in een juiste situatie te komen?

Dank U

Groeten

GJ_
Moderator
Berichten: 581
Lid geworden op: 19-10-2005 19:19:17
Locatie: Veldhoven
Contacteer:

Bericht door GJ_ » 12-03-2010 20:38:22

Er is een DB backup programma in omloop, freeware nog wel. Ik zal eens zoeken.

--edit--
kan het even niet vinden. Op mn laptop heb ik het als het goed is wel staan.
Een andere mogelijkheid is even een nieuw project aanmaken en daar je hele PLC in terugladen. Niet zo elegant maar je hebt in ieder geval een backup.

--edit 2--
op mn site, underaan het menu "downloads", even linkje volgen, password "99".
DBBACKUP.ZIP

Triple 7
Berichten: 4
Lid geworden op: 26-02-2010 18:23:09

Bericht door Triple 7 » 13-03-2010 15:29:27

Dag GJ

Als ik zo een backup neem verkrijg je niet de actuele waardes in de DB's maar de waardes die er in overgedragen geweest zijn.

groeten

marcjan
Berichten: 280
Lid geworden op: 03-11-2008 21:09:20
Locatie: Heerhugowaard

Bericht door marcjan » 13-03-2010 21:25:29

Het programatje waar GJ op doelt, kopieert juist alleen maar de actuele waardes en kan deze ook weer terug zetten, werkt alleen met MPI/DP.
hier nog een link naar hetzelfde tooltje

GJ_
Moderator
Berichten: 581
Lid geworden op: 19-10-2005 19:19:17
Locatie: Veldhoven
Contacteer:

Bericht door GJ_ » 15-03-2010 09:21:45

:-)
daar kwam de "mijne" ook vandaan. Toevallig hoor :-)

Plaats reactie

Terug naar “S7-400”