EtherNet tussen S7 PLC

De Highend Controller van Siemens.

Moderator: GJ_

Plaats reactie
m.lokhorst@mexx.com
Berichten: 5
Lid geworden op: 21-06-2010 09:23:09

EtherNet tussen S7 PLC

Bericht door m.lokhorst@mexx.com » 21-06-2010 09:36:02

Ik heb een installatie met 8 S7416 PLC's deze hangen allemaal aan het ethernet ivm het visualisatie systeem en ons WMS (warehouse management system).

Nu wil ik onze perslucht voorziening na productie centraal en automatisch uitschakelen.
Hiervoor heb ik signalen uit alle 8 plc's nodig.
Ik kan altijd kabels trekken, maar dat moet ook via ethernet kunnen denk ik.

Dus de vraag van vandaag.
Weet iemand hoe ik signalen kan uitwisselen via ethernet?

Groet,

Marco

marcjan
Berichten: 280
Lid geworden op: 03-11-2008 21:09:20
Locatie: Heerhugowaard

Bericht door marcjan » 21-06-2010 11:16:18

Ik weet niet welk systeem je gebruikt voor de visualisatie maar kun je daar de signalen niet verzamelen en daarmee 1 Tag beinvloeden die de compressor stuurt ?

m.lokhorst@mexx.com
Berichten: 5
Lid geworden op: 21-06-2010 09:23:09

Bericht door m.lokhorst@mexx.com » 21-06-2010 11:55:23

Heb ik ook aan zitten denken, maar wij kunnen zelf niks in onze visualisatie aanpassen.
Wij hebben geen licentie en kennis van het software pakket. (geen Siemens visualisatie)

Muldereric
Berichten: 78
Lid geworden op: 08-09-2009 11:26:47
Locatie: Breda

Bericht door Muldereric » 21-06-2010 11:56:50

marcjan schreef:Ik weet niet welk systeem je gebruikt voor de visualisatie maar kun je daar de signalen niet verzamelen en daarmee 1 Tag beinvloeden die de compressor stuurt ?
Lijkt me niet handig. Je gaat dan de besturing programmeren in je SCADA omgeving ipv. in je PLC omgeving. Hier is SCADA niet voor bedoeld (Supervisory Control And Data Acquisition staat voor supervisie bediening en verzameling van data, een soft plc is bedoeld om besturingen in te schrijven).
Met een simpele GET instructie (voorbeeld) kun je vanuit een centrale PLC alle variabelen ophalen uit de andere PLC's via ethernet en vervolgens je programma schrijven voor de besturing.
System Engineer @ Krohne Oil & Gas

marcjan
Berichten: 280
Lid geworden op: 03-11-2008 21:09:20
Locatie: Heerhugowaard

Bericht door marcjan » 21-06-2010 12:29:05

Nee, je maakt geen besturing in scada, je sluist alleen variabelen door van plc naar plc(zo bedoelde ik dat,kwam er mischien wat minder duidelijk uit) , besturing doe je uiteindelijk in 1 van de PLC´s maar goed deze optie vervalt toch al daar men niet in het systeem kan/ wil rommelen.

Dan blijft inderdaad de GET alleen nog over.

m.lokhorst@mexx.com
Berichten: 5
Lid geworden op: 21-06-2010 09:23:09

Bericht door m.lokhorst@mexx.com » 22-06-2010 09:15:45

Alvast bedankt voor de reacties.
Ik ga eens verder uitzoeken hoe ik dit met GET en PUT kan gaan maken.
Zoals ik het nu begrijp moet ik dan wel een master PLC maken op het netwerk.

Muldereric
Berichten: 78
Lid geworden op: 08-09-2009 11:26:47
Locatie: Breda

Bericht door Muldereric » 22-06-2010 14:49:31

PUT/GET werkt ofafhankelijk. Er zijn dus geen specifieke masters/slaves voor Ethernet op het netwerk benodigd. Enkel 2 stations waartussen de verbinding wordt opgebouwd.
System Engineer @ Krohne Oil & Gas

m.lokhorst@mexx.com
Berichten: 5
Lid geworden op: 21-06-2010 09:23:09

Bericht door m.lokhorst@mexx.com » 25-06-2010 14:19:49

Maar moet ik dan wel alle 8 plc's in 1 programma zetten in NETPRO ???

Peter
Berichten: 264
Lid geworden op: 04-01-2007 21:27:17
Locatie: Er gaat niets boven Groningen

Bericht door Peter » 25-06-2010 20:51:49

Als je Put en Get gebruikt is het niet noodzakelijk, je kiest dan unknown partner. Vervolgens kun je een IP adres invullen van die plc en de steekplaats.
Volgens mij werkt dit alleen als je Put/Get gebruikt. Voordeel is dat je de andere plc's niet hoeft te stoppen/herstarten.

Bij de siemens support site kun je voorbeeld vinden over communicatie opzetten en gebruik van put/get.

Muldereric
Berichten: 78
Lid geworden op: 08-09-2009 11:26:47
Locatie: Breda

Bericht door Muldereric » 30-06-2010 07:50:35

Peter schreef:Als je Put en Get gebruikt is het niet noodzakelijk, je kiest dan unknown partner. Vervolgens kun je een IP adres invullen van die plc en de steekplaats.
Volgens mij werkt dit alleen als je Put/Get gebruikt. Voordeel is dat je de andere plc's niet hoeft te stoppen/herstarten.

Bij de siemens support site kun je voorbeeld vinden over communicatie opzetten en gebruik van put/get.
Om aan te vullen, dat is inderdaad het IP adres van de partner, en op het volgende tabblad het zogenaamde TSAP adres. Dit stel je in op 03.02 (remote source 03, op rack 0 slot 2 = 03.02)
System Engineer @ Krohne Oil & Gas

m.lokhorst@mexx.com
Berichten: 5
Lid geworden op: 21-06-2010 09:23:09

Bericht door m.lokhorst@mexx.com » 15-07-2010 10:07:13

Het heeft even geduurd, maar dat heb je wel vaker met TDers.

Het WERKT!!! De comm. naar 7PLC's over het ethernet werkt.

Allemaal bedankt voor de hulp heeft echt geholpen!

(oja, eric de cpu zit in slot 3, TSAP 03.03)

Plaats reactie

Terug naar “S7-400”